Rendelés: Bp., XIII. Katona József utca 16. (Jászai Mari térhez közel)
Időpontot a 06 30 9540821-es számon, vagy a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen tud kérni

Párkapcsolati zavarok

Van, amikor a stabil párkapcsolat kialakítása okoz gondot. Mély szorongások akadályozhatják magát az ismerkedést, máskor a kapcsolat megtartása vagy a kapcsolatban való elköteleződés jelent nehézséget. Ilyenkor a kliens azt éli meg, hogy tudatosan ismerkedni szeretne, vagy éppen elköteleződni, ennek reális akadálya nincs, valahogy mégsem sikerül. Előfordul, hogy az elköteleződés folyamatában félelem, szorongás vagy érthetetlen rosszkedv lép fel vagy a partner értékelődik le hirtelen. Van, amikor a kapcsolat csak jelentős érzelmi távolságból viselhető (se veled, se nélküled állapot).  A korai kapcsolati minták megelevenednek legközelebbi kapcsolatainkban. Teljesen egyéni, hogy kit milyen félelem tart vissza a mélyebb érzelmi kötődéstől, vagy milyen rossz érzések kavarodnak fel a közeli kapcsolatokban. Nem ritka a túlzottan intruzív szülő előli menekülés, vagy a szülők rossz házassága okozta depresszív érzések újraéledése.

A meglévő párkapcsolatban, házasságban fellépő konfliktusok szorongást, elégedetlenséget, haragot szülnek. Amikor a párterápiára nincs lehetőség a másik fél vonakodása miatt, sokszor a kapcsolatban inkább szenvedő fél próbálja megérteni, mi történik köztük, mi történik benne, esetleg hogyan járulnak hozzá saját nehézségei a párkapcsolati problémákhoz. Egyedül nyilván nem oldhat meg mindent, ugyanakkor a saját reakcióinak megváltozása a partnerben is változásokat indíthat meg. Sokszor az indulatok megfékezése, a nyugodtabb hangnem lehetővé teszi a másik számára is a konfliktusok jobb megértését, kezelését.