Rendelés: Bp., XIII. Katona József utca 16. (Jászai Mari térhez közel)
Időpontot a 06 30 9540821-es számon, vagy a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen tud kérni

Munkahelyi problémák

Ma sokkal nagyobb kihívást jelent egy állás megpályázása, megszerzése, mint akár 10 évvel ezelőtt. Jelentős önbizalomra, önismeretre, hiteles megnyilvánulásokra, röviden érett személyiségre van szükség a munkaerőpiacon az időnként elkerülhetetlen, máskor csak nagyon előnyös változtatások meglépéséhez. Előfordul például, hogy a gyerekként túlságosan „körülvett”, de közben ugyanakkor irányított felnőtt nehezen veszi kézbe saját dolgait, továbbra is várja a külső irányítást, segítséget. Természetesen mindenkinek más-más helyzet jelent szorongást, nehézséget és ennek lélektani háttere is egyéni.

Egy nehéz főnök-beosztott kapcsolat alaposan megmérgezheti a mindennapokat. Felmerül a kérdés, a szenvedő félnek van-e lehetősége önmaga védelmére, a támadás kivédésére, esetleg mi akadályozza ebben? Néha ismétlődő „mintázat” fedezhető fel, ilyenkor felmerül, hogy esetleg tudattalanul a szenvedő fél is hozzájárul a rossz helyzet kialakulásához, miközben maga szenved attól a legjobban.

Van, hogy a vezetői pozícióba lépés igényel hirtelen nagyobb önállóságot, a magány és felelősség viseléséhez szükségesek belső változások. Mások irányítása sokféle érzést mozgathat meg, az autoritás helyzet felvállalása vagy épp ellenkezőleg, a túlzott irányítás is okozhat konfliktusokat vagy túlterhelődést. Természetesen ezer más ok is jelen lehet, emiatt egyéni az is, min érdemes (kell) dolgozni ahhoz, hogy jobban érezze magát valaki a munka világában.